Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

τα φωτάκια μου μέσα..


Οκτώ και κάτι τρέχεις όπως πάντα αργοπορημένη στη δουλειά, στραβοξυπνημένη, ξενερωμένη που έφαγες το σπάνιο διήμερο ρεπό σου κρεβατωμένη (και όχι για καλό σκοπό) και με τη μύξα να έχει κατακλύσει όλο σου το είναι..και απλά εύχεσαι και ελπίζεις, ελπίζεις και εύχεσαι να μην βρεθεί κανένας μαλάκας πρωί πρωί στο δρόμο σου και σου φτιάξει ακόμα περισσότερο τη μέρα..και ανεβαίνεις με πραγματικό πόνο ψυχής τις σκάλες για να αντικρίσεις το αποτρόπαιο θέαμα : χριστουγεννιάτικα φωτάκια..ΦΑΚ!!!..και ξανά ΦΑΚ!!..χιλιάδες βρισιές γεμίζουν στιγμιαία το μυαλό σου..παίρνεις βαθιά ανάσα και μπαίνεις μέσα..δες τη θετική πλευρά, δες τη θετική πλευρά, τουλάχιστον στόλισαν χωρίς εσένα..απλά θα τα φας στη μάπα..στάσου , δέντρο;..γιατί δεν βλέπω δέντρο;..ΦΑΚ ΦΑΚ ΦΑΚ!!!..που νόμιζες ότι θα τη σκαπουλάρεις έτσι εύκολα..ξερό καλημέρα στα αφεντικά και τσιμουδιά επί του στολισμού ..που να τολμήσεις να ρωτήσεις αν θα στολίσουμε χριστουγεννιάτικο πτώμα φέτος..δεν σε παίρνει..εύχεσαι και ελπίζεις, ελπίζεις και εύχεσαι ότι θα την γλιτώσεις και πάλι φθηνά..στάσου..και τα τραγούδια..κάνε να τα ξεχάσουν φέτος ή έστω να τα θυμηθούν ας πούμε παραμονές των Φώτων..

4 σχόλια:

  1. Τα πρώτα Χριστούγεννα στην current δουλειά μου αναθεμάτιζα τη τύχη μου που ο αφεντικός έπαθε καρδιακή προσβολή και δεν στολίσαμε.
    Μετά το ξανασκέφτηκα και κάθε Χριστούγεννα παρακαλώ να του 'ρθει ο ντουβρουντζάς.
    Όχι τόσο για το στολισμό που ούτως ή άλλως είμαστε τόσο μίζεροι και δεν κάνουμε, αλλά για το γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Vampiria σ'αγαπώ!..Μόλις με έσωσες από μεγάλο πνευματικό κόλλημα..Πέρασα 2 ώρες προσπαθώντας να θυμηθώ ποιο είναι το παλικάρι που ήρθε σήμερα στη δουλειά με τη γυναίκα του και με ρωτούσε τι κάνω με τόση οικειότητα..κι εγώ είχα μείνει να τους χαμογελάω σαν τη χαζή..ε ναι λοιπόν.. ήταν ο τύπος από το ΕΚΑΒ που πριν κάτι μέρες μας έκανε σεμινάριο πρώτων βοηθειών για αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής..Woohoo!..σ'ευχαριστώ..
    Και δυστυχώς σήμερα στο αποθηκάκι εμφανίστηκαν μυστηριωδώς 3 κουτάρες..το ότι απ'έξω γράφει στολίδια δέντρου είναι ανησυχητικό άραγε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεπώς σε περίπτωση που δεν χωνεύουμε τον αφεντικό σου, έχουμε να ελπίζουμε σε καρδιακή προσβολή.
    Σε περίπτωση που τον χωνεύουμε, έχουμε να προσδοκούμε σε μια μέρα χαζοχαρούμενων στολισμών, ακολουθούμενων από εξίσου χαζοχαρούμενα τραγουδάκια και ευχές, αλλά το θετικό της υπόθεσης θα είναι τα μελομακάρονα και η λούφα από τη δουλειά (αν δεν ακουλουθήσουν υπερωρίες για το γαμώτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε περίπτωση της πρώτης περίπτωσης, τώρα γνωρίζουμε όλοι CPR στην δουλειά..προβλέφθηκε και αυτό δυστυχώς..
    Στην δεύτερη περίπτωση, που δεν υπάρχει περίπτωση, ο στολισμός θεωρείται ότι αποτελεί μέρος των εργασιακών καθηκόντων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή